Komputertan

Nyári szünet

Elrendeltem a nyári szünetet, mindenkit várunk vissza augusztus végefelé!

Ez mi ez

Hetente egyszer összejövünk online, és egymást okosítjuk informatikai témákban, változó mélységben, ismeretterjesztéstől a bitszámlálásig. Van, hogy egyszerű, de egzotikus dolgokat mutatunk be (I2C, MIDI, WebAudio, ARM vs x86), van, hogy divatos, cutting edge témákról számolunk be (serverless, cloud native), és van, hogy jó hangulatú vallási vitákba keveredünk (JavaScript).

Ha van valami konkrét terület, amiről többet szeretnél tudni, gyere be a következő szeánszra, valószínűleg választ kapsz, vagy ha nem, kerítünk szakértőt. Az se baj, ha valami nagyon alap kérdésed van, még az is lehet, hogy egy rutinos programozó is tanulhat a válaszból. A szoft témákat nemigen feszegetjük, inkább arra költjük el a drága időnket, hogy valami érdekes dolgot tanuljunk, de azért fel szoktak merülni olyan topikok is, mint fejlesztési módszertan, HR és recruitment.

Az egész egyébként úgy indult, hogy a sok kényszerű home office-olás miatt kezdtek hiányozni a meetupok, vagy akár csak a más területen dolgozó kollégákkal folytatott kávézás alatti okoskodások, aztán rábukkantam az EduMeet-re, plusz még Twitteren is elérek annyi embert, hogy össze tudtam trombitálni egy kisebb társaságot. Ha senki nem dob fel semmit témát, én magam is tudok annyiféle egzotikus dologról beszélni, hogy évekre elég lenne, de szerencsére befutottak senior kollégák, így nem csak az én közepesen élvezhetetlen szólóimra épül a műsor.

Az időpontot általában megszavaztatom, a témát Twitteren kitaláljuk, a GoogleDocs jegyzeteket publikusan megosztom. Ha bármi kérdésed van, keress meg akár személyesen is.